kam.jpg

 

گوش و اجزای آن:

گوش انسان از سه بخش شامل گوش خارجی‚گوش میانی و گوش داخلی تشکیل شده است.صدا پس از عبور از مجرای گوش به پرده گوش می رسد وموجب ارتعاش آن می شودسپس این ارتعاشات از گوش میانی گذشته و در نهایت به بخش حلزون گوش داخلی می رسد.هر کدام از ارتعاشات صوتی با فرکانس های مختلف در قسمت مربوط به خود در حلزون دریافت و تبدیل به امواج صوتی می شوند.این امواج سرانجام از طریق عصبشنوایی به مغز می رسند و به این ترتیب صداشنیده و درک می شود.

Fnewsha_nic-gosh-infogragh.jpg

کم شنوایی متعاقب آسیب به بخش های مختلف گوش ایجاد می شود.

تعداد زیادی ازکسانی که دچار کم شنوایی می شوند تصور می کنند که این مشکل غیر قابل بهبود بهبود است و بالعکس بعضی از افراد نیز فکر میکنند که این مشکل در هر صورت قابل درمان است ویا با استفاده  از سمعک شنوایی  انها قابل برگشت است.به همین منظور در ادامه به طور خلاصه به بررسی انواع کم شنوایی ‚علل ایجاد کم شنوایی و راه های درمان آن خواهیم پرداخت.

انواع کم شنوایی عبارت است از:

* کم شنوایی انتقالی

*کم شنوایی حسی عصبی

*کم شنوایی آمیخته

کم شنوایی انتقالی

این نوع کم شنوایی همان طور که از نام آن پیداست زمانی رخ می دهد که مشکلی در مسیر انتقال صدا (گوش خارجی و گوش میانی) وجود داشته باشد.افراد مبتلا به کم شنوایی انتقالی احساس پری یا انسداد در گوشهای خود دارند و اغلب به آرامی صحبت میکنند زیرا صدای خودشان را بلند میشنوند.این افراد باید توسط پزشک متخصص و ادیولوژیست(شنوایی شناس)معاینه  و ارزیابی شوند و تحت درمان قرار گیرند.

برخی از علل رایج کم شنوایی انتقالی:

*تجمع سرومن یا جرم در مجرای گوش

*عفونت مجرای گوش یا گوش میانی

*پارگی پرده گوش

*آسیب به استخوانچه های گوش میانی مثل بیماری اتواسکلروزیس و ...

کم شنوایی حسی عصبی

زمانی که مشکل در کوش داخلی یا عصب شنوایی باشد کم شنوایی حسی عصبی رخ میدهد که در نتیجه آن سیگنال صوتی به درستی به مغز منتقل نمیشود.بیماران در این کم شنوایی از عدم وضوح گفتار شکایت دارند.

در اغلب موارد این نوع کم شنوایی دو طرفه است. افراد مبتلا به کم شنوایی حسی عصبی برای بهبود وضعیت شنوایی و درک گفتار باید از سمعک استفاده کنند.

برخی از علل رایج کم شنوایی حسی عصبی:

*وراثت

*افزایش سن(پیرگوشی)

*قرارگیری در معرض سر وصدای بیش از حد(شاغلین در مراکز پر سر و صدا)

*ضربه های شدید به گوش

*داروهای اتوتوکسیک(داروهای سمی برای گوش)

*عفونت های ویروسی(مانند اوریون-سرخک و...)

*مننژیت

*دیابت

*تب بالا

*بیماری منییر

کم شنوایی آمیخته

وجود همزمان کم شنوایی انتقالی و حسی عصبی ‚کم شنوایی آمیخته را به وجود می آورد.در اغلب موارد پس از درمان جزء انتقالی لازم است از سمعک استفاده کنند.